میوه های چربی سوز

  بعضی از میوه ها قند دارند و باعث چاقی می شوند،بعضی دیگر بر عکس لاغر می کنند اما تا کنون درباره میوه هایی که چربی را بسوزانند شنیده بودید؟آیا این میوه ها را می شناسید؟

یک سری مواد غذایی وجود دارد که به نام " غذاهایی با کالری منفی " (NEGATIVE CALORIE FOODS) معروف هستند.این مواد غذایی نسبت به سایر مواد،انرژی بیشتری برای هضم خود نیاز دارند، یعنی بدن انرژی بیشتری برای هضم آنها می سوزاند و در عین حال بدن نمی تواند کالری زیادی از آنها برای خود ذخیره کند.پس علاوه بر اینکه باعث سوخت چربی ها می شوند، کمتر به چربی تبدیل شده و ذخیره می شوند.مواد غذایی دارای چربی،پروتئین،کربوهیدرات،کالری،ویتامین و املاح هستند.ویتامین ها،بافت های بدن را تحریک می کنند تا آنزیم تولید کنند که این آنزیم ها باعث تجزیه و مصرف انرژی موجود در غذاها می شوند.بنابراین غذاهایی با کالری منفی، غذاهای غنی از ویتامین و املاح هستند که نه تنها باعث مصرف انرژی حاصل از خود می شوند،بلکه انرژی اضافی موجود در طی عمل هضم را مصرف می کنند.البته مصرف اینگونه مواد غذایی زمانی در کاهش وزن مؤثر است که غذاهای پُرکالری و فاقد مواد مغذی مثل انواع تنقلات، چیپس و ... را مصرف نکنید.

مواد غذایی با کالری منفی (NEGATIVE CALORIE FOODS) یاچربی سوز شامل انواع مختلفی از میوه ها و سبزی ها است که شامل مواد غذایی زیر می باشد:

از سبزی ها:

مارچوبه چغندر کلم کلم بروکلی هویج - گل کلم کرفس کاسنی فلفل قرمز خیار شاهی سیر لوبیا سبز کاهو پیاز تربچه اسفناج شلغم و کدو سبز است.

از میوه ها:

سیب زغال اخته طالبی و گرمک گریپ فوروت لیمو ترش انبه پرتقال هلو آناناس تمشک توت فرنگی گوجه فرنگی نارنگی و هندوانه است.

گردآوری: گروه سلامت سیمرغ

وقتی میوه درمانگر می‌شود!

شواهد اپیدمیولوژیکی نشان می‌دهند که میوه‌ها نقش بسزایی در پیشگیری از انواع مختلف بیماری‌ها داشته و اثرات سلامت‌بخش آن‌ها به گونه‌ای است که هیچ یک از گروه‌های غذایی را نمی‌توان به عنوان جایگزینی برای آن‌ها تعیین نمود.

اثرات مثبت عمده‌ای از طبیعت این گروه به اثبات رسیده است که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1-‌ بیشترین بخش میوه‌جات از آب تشکیل شده است، چنانچه بیشترین وزن بدن انسان را آب تشکیل می‌دهد. بنابراین منطقی به نظر می‌رسد که شما غذایی را بیشتر مصرف کنید که همانند ساختار و نیاز بدنی‌تان حاوی میزان آب بیشتری باشد.

2-‌ اثر معجزه‌آسایی در پیشگیری از بسیاری سرطان‌ها دارند که علت آن حضور مقادیر نسبتاً بالایی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی در آن‌هاست.

3-‌ وجود مقادیر متنابهی از فیبرها در میوه‌جات سبب جلوگیری از فشار خون بالا و سایر فاکتورهایی می‌شود که شانس بیماری‌های قلبی- عروقی را افزایش می‌دهند.

4-‌ میوه‌ها، 100 درصد عاری از کلسترول بد هستند.

5-‌ مصرف میوه‌ها باعث می‌شود که شما احساس بهتری داشته باشید. گزارشات مختلفی از رفع افسردگی در افراد پس از مصرف میوه‌های تازه گزارش شده است.

6-‌ میوه‌ها محرک حافظه هستند. آن‌ها اثر مثبتی بر مغز دارند و سبب می‌شوند که شما اطلاعات را راحت‌تر و سریع‌تر به خاطر آورید.

با توجه به اثرات عمومی ذکر شده، در ادامه به برخی اثرات درمانی و پیشگیری‌کننده تعدادی از میوه‌جات می‌پردازیم:

زغال اخته

این میوه نیز غنی از آنتی‌اکسیدان است و مطالعات نشان داده‌اند که مصرف روزانه 3 درصد از آن در رژیم غذایی اثر حفاظتی در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو کلیه نظیر آلبومینوریا (دفع پروتئین زیاد یا آلبومین در ادرار) دارد که عامل اخیر از بیماری‌های مزمن کلیوی است و می‌تواند از پیامدهای فشار خون بالا باشد.

استرس اکسیداتیو عاملی است که سبب افزایش فشار خون می‌شود و متعاقباً فشار خون بالا نیز یک فاکتور مهم در بیماری‌های قلبی- عروقی است. از آنجایی که مصرف زغال اخته تا حدی می‌تواند سبب کاهش فشار خون گردد، بنابراین ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی- عروقی را کاهش می‌دهد.

کشمش و انگور

کشمش حاوی پلی‌فنل‌ها، فلاوونوئیدها و سطوح بالایی از آهن است که می‌تواند برای سلامتی مفید باشد.

پلی‌فنل‌ها متابولیت‌های فعالی هستند که در غذاهای گیاهی به ویژه میوه‌ها، دانه‌ها و برگ‌ها وجود دارند. این ترکیبات نقش حفاظتی در مقابل برخی بیماری‌های عفونی و دهانی بر عهده دارند که مکانیسم آن از طریق اعمال فعالیت آنتی‌اکسیدانی و خنثی کردن باکتری‌ها، ویروس‌ها و آنزیم‌هاست.

مصرف غذاهای حاوی پلی‌فنل سبب افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی مایعات دهانی (بزاق) می‌شود و استفاده مکرر و منظم آن‌ها ممکن است سبب محافظت در مقابل سرطان در محیط دهانی گردد.

بیماری‌های دهانی از جمله پوسیدگی دندان، بیماری‌های اطراف دندان، افتادن دندان‌ها و سایر موارد می‌توانند بر سلامت عمومی افراد تأثیرگذار باشند. طی مطالعات مختلف ترکیباتی در کشمش‌ها تعیین شده است که حاوی اثر ضدمیکروبی بوده و در مقابل از بین بردن پاتوژن‌های دهان که سبب پوسیدگی‌های دندانی یا بیماری‌های اطراف دندان می‌شوند، نقش حفاظتی دارند.

میوه‌ها محرک حافظه هستند. آن‌ها اثر مثبتی بر مغز دارند و سبب می‌شوند که شما اطلاعات را راحت‌تر و سریع‌تر به خاطر آورید

اسیداولئانولیک یکی از این ترکیبات است که از چسبیدن بیوفیلم‌های استرپتوکوکی به سطح دندان‌ها جلوگیری می‌کند. بنابراین کشمش می‌تواند به عنوان یک جایگزین سالم برای انواع غذاهای رایج حاوی شکر مورد استفاده قرار گیرد.

در عین حال عصاره دانه انگور نیز حاوی مقادیر بالایی از پروآنتوسیانیدین‌هایی است که در حفاظت از آسیب‌های ریشه‌های دندان نقش داشته و پیشنهاد می‌شود به عنوان یک عنصر طبیعی در درمان بیماری‌های غیر تهاجمی دندان مورد استفاده قرار گیرد. به علاوه عصاره این دانه اثر معنی‌داری در ممانعت از رشد سلول‌های سرطانی در سرطان پروستات دارد که البته اثر آن وابسته به مدت زمان و غلظت مصرف است.

لیموترش

مهم‌ترین گروه از میوه‌جات درختی را مرکبات تشکیل می‌دهند که در میان آن‌ها لیموترش جایگاه ویژه‌ای دارد. مطالعات مختلف به نقش مهم این میوه در بهبود سلامتی اشاره کرده‌اند و آن را منبع مهمی از ترکیبات فنلی و به همان اندازه ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبرهای رژیمی، عصاره‌های گیاهی و کاروتنوئیدها برشمرده‌اند.

عصاره‌های به دست آمده از لیموترش اثر ممانعت‌کننده بر سرطان پانکراس دارند. از جمله ترکیبات مهم آن فلاوونوئیدها و لیمونوئیدها هستند. نتایج مطالعات نشان می‌دهند که فعالیت آنتی‌اکسیدانی در عصاره متناسب با محتوای فلاوونوئیدها بوده و ممانعت از رشد سلول‌های سرطانی و ازدیاد آن‌ها با محتوای فلاوونوئیدها و لیمونوئیدها در ارتباط است.

مصرف میوه‌ها باعث می‌شود که شما احساس بهتری داشته باشید. گزارشات مختلفی از رفع افسردگی در افراد پس از مصرف میوه‌های تازه گزارش شده است

همچنین لیموترش یک درمان موثر برای بیماری اسکوربوت است، به طوری که در میان انواع غذاهایی که حاوی ویتامین C هستند، این میوه و عصاره آن از جمله منابعی به شمار می‌روند که بیشترین میزان ویتامین C را تشکیل می‌دهند.

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

کامکوات و خواص مفید آن

کامکوات، میوه جالب و خوش طعمی از خانواده مرکبات است که همه ما آن‌را دیده‌ایم و می‌شناسیم. میوه ای شبیه پرتقال دارای پوست نارنجی رنگ که درون آن مانند سایر مرکبات پره پره است، ولیکن اندازه و فرم آن مانند خرما کوچک و بیضوی و دارای هسته است.

این میوه زمستانه - بهاره بوده، از اروپا به ایران آمده است و طعمی شبیه به دیگر میوه‌های خانواده مرکبات دارد با این تفاوت که می‌توان آن‌را درسته و با پوست مصرف کرد.

از دیدگاه گیاه شناسی، کامکوات متعلق به خانواده Rutaceae زیر شاخه‌ی Fortunella ها است که پس از انتقال این گیاه از چین به اروپا توسط گیاه شناسی با نام رابرت فورچون (Robert Fortune) در اواسط قرن نوزده این گونه نامگذاری شد.

درخت کامکوات دارای برگ‌های ریز و همیشه سبز است و بومی بخشی از کوه‌های جنوب شرق چین است و در حال حاضر به منظور بهره برداری از میوه‌ی لذیذ آن و همچنین به عنوان یک گیاه تزئینی در نقاط دیگر دنیا از جمله ایالات متحده کشت و پرورش داده می‌شود.

در فصل زمستان یک درخت بالغ کامکوات می‌تواند وزن چند صد عدد از میوه زیبایش را که هرکدام به اندازه یک زیتون درشت هستند، تحمل کند.

زمانی که میوه کامکوات را برش می‌زنیم ظاهری شبیه به یک پرتقال کوچک دارد که پرهای آن به سفتی به یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده‌اند و عموماً یک یا دو عدد هسته در مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته مانند هسته‌های پرتقال تلخ است و هنگام خوردن میوه باید از دهان خارج شده و دور ریخته شود.

این گیاه واریته های متفاوتی دارد اما تنها چهار نوع آن برای بهره برداری از میوه‌اش کشت می‌شود

* کامکوات ناگامی (Nagami kumquat): که میوه‌ای بیضی شکل دارد و فراوان‌ترین گونه‌ی زیر کشت در ایالات متحده است. میوه آن نرم و خوش طعم است و پوستی به رنگ زرد روشن دارد.

* کامکوات مارومی (Marumi kumquat): میوه‌ای گرد با طعم شیرین دارد.

* کامکوات میه وا (Meiwa kumquat): میوه‌ای گرد دارد و اندازه میوه‌ی آن از سایر گونه‌ها بزرگ‌تر است. این گونه در ژاپن با نام نینپو شناخته می‌شود و محبوبیت زیادی دارد.

* کامکوات هونکونگی (Hong Kong Wild) فوائد مصرف میوه‌ی کامکوات برای بدن

* این میوه نیز مانند دیگر مرکبات کالری کمی دارد. 100 گرم از این میوه‌ دارای تنها 71 کالری انرژی است. در عین حال میوه‌ای بسیار ارزشمند و دارای فواید تغذیه‌ای بسیار است زیرا منبع غنی فیبر، املاح، ویتامین و آنتی‌اکسیدان است که مصرف آن اثرات قابل توجهی در سلامت بدن دارد.

* این میوه با پوست مصرف می‌شود و این مسئله مزیت این میوه نسبت به دیگر اعضاء خانواده‌ی مرکبات است چرا که پوسته‌ی آن دارای روغن‌های ضروری مورد نیاز بدن، آنتی اکسیدان و فیبر است. 100 گرم از این میوه دارای 7/6 گرم فیبر است که 17 درصد از فیبر مورد نیاز روزانه‌ی بدن ما را تأمین می‌کند. به علاوه با خوردن این میوه مقدار قابل توجهی تانن، پکتین، همی سلولز و دیگر پلی‌ساکاریدهای غیر نشاسته ای (NSP) وارد بدن ما می‌شود.

* با مصرف این میوه به صورت تازه، ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند فلاوونوئیدهای پلی فنلی مانند کاروتن‌ها، لوتئین، زاگزانتین و تانن‌ها دریافت می‌شود. ترکیبات روغنی بسیار مفیدی که در پوست این میوه وجود دارد عبارت است از لیمونن، پینن، برگاموتن، کاریفیلن، هومولن و مورولن.

* به علاوه این میوه دارای ویتامین‌های آنتی اکسیدانی چون ویتامین A ، C و E است. وجود تمامی این ترکیبات آنتی‌اکسیدان در این میوه‌ی جالب موجب شده که مصرف تازه آن بتواند به راحتی ترکیبات اکسیدانی را از بدن ما جمع‌آوری کرده در نتیجه از بروز سرطان، دیابت، عفونت و بیماری‌های دژنراتیو بکاهد.

* این میوه نیز مانند پرتقال دارای ویتامین C به مقدار زیاد است. 100 گرم از آن دارای 9/47 گرم از این ویتامین است که تأمین کننده 73 درصد از نیاز روزانه ماست. ویتامین C یکی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است که علاوه بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی نقش مهمی در تولید ترکیباتی چون کلاژن در بدن دارد از این رو در بهبود زخم بسیار موثر است به علاوه ضد رشد ویروس و ضد سرطان است و مانع بروز بیماری‌های تحلیل برنده اعصاب می‌شود. این ویتامین از بروز آرتریت روماتوئید و دیابت می‌کاهد. ویتامین C با تبدیل آهن موجود در غذا از حالت فریک (سه ظرفیتی) به حالت فرو (دو ظرفیتی) موجب تسهیل جذب آهن می‌شود.

* کامکوات دارای مقدار قابل توجهی از ویتامین‌های خانواده‌ی B است مانند تیامین(B1)، نیاسین (B3)، پیریدوکسین (B6)، فولات و اسید پانتوتنیک. این ویتامین‌ها به عنوان کوفاکتور فرآیندهای متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و چربی در بدن فعالیت می‌کنند.

* این میوه علاوه بر ویتامین فراوان دارای برخی از املاح نیز هست مانند کلسیم، مس، پتاسیم، منگنز، آهن، سلنیوم و روی. 100 گرم از نوع خشک شده‌ی این میوه دارای 640 میلی گرم پتاسیم، 162 میلی گرم کلسیم و 03/2 میلی گرم آهن است. پتاسیم یکی از ترکیبات مهم موجود در داخل سلول‌ها و مایعات بدن است و به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کند. مس عنصری است که در تولید گلبول‌های سرخ نقش دارد و آهن نیز برای تولید گلبول‌های سرخ و فرآیندهای اکسیداسیون سلولی مورد نیاز است.

جدول ترکیبات موجود در 100 گرم میوه کامکوات

(Fortunella species)

ماده مغذی

مقدار ماده مغذی

درصد تأمین نیاز روزانه

انرژی

71 Kcal

3.5%

کربوهیدرات

15.90 g

12%

پروتئین

1.88 g

3%

چربی کل

0.86 g

4%

کلسترول

0 mg

0%

فیبر

6.5 g

17%

ویتامین‌ها

   

فولات

17 mcg

4%

نیاسین

0.429 mg

2.5%

اسید پانتوتنیک

0.208 mg

4%

پیریدوکسین

0.036 mg

3%

ریبوفلاوین

0.090 mg

7%

تیامین

0.037

3%

ویتامین A

290 IU

10%

ویتامین C

43.9 mg

73%

ویتامین E

0.15 mg

1%

ویتامین K

0 mcg

0%

الکترولیت‌ها

   

سدیم

10 mg

0.5%

پتاسیم

186 mg

4%

املاح

   

کلسیم

62 mg

6%

مس

0.095 mg

10%

آهن

0.86 mg

11%

منیزیم

20 mg

5%

منگنز

0.135 mg

6%

سلنیوم

0.0 mcg

0%

روی

0.17 mg

1%

فیتونوترینت‌ها

   

بتا کاروتن

0 mcg

--

آلفا کاروتن

155 mcg

--

بتا- کریپتوگزانتین

193 mcg

--

لوتئین - زگزانتین

129 mcg

--

(Source: USDA National Nutrient data base)

   

انتخاب و ذخیره سازی این میوه

کامکوات میوه‌ای است که از نیمه‌های آبان تا نیمه‌های خرداد در دسترس است. واریته‌های "ناگامی" و "میه وا" گونه‌های فراوان‌تر هستند. در هنگام خرید توجه کنید که بهترین نوع کامکوات باید پوستی سفت و صاف داشته باشد و رنگ آن نارنجی رنگ و شفاف باشد و ترجیحاً با برگ چیده شده باشد. از انتخاب انواع سبز و کال آن اجتناب کنید و میوه‌هایی را که له شده‌اند یا بریدگی در آن‌ها وجود دارد را انتخاب نکنید.

نگهداری این میوه آسان است زیرا ماندگاری طولانی دارد و در دمای اتاق به مدت 3 تا 4 روز و در داخل یخچال تا سه هفته سالم می‌ماند. نوع یخ زده‌ی آن‌را را می‌توان تا 6 ماه یا بیشتر نگهداری کرد.

نکاتی در زمینه تهیه و مصرف کامکوات

این میوه را نباید پیش از رسیدن کامل از درخت چید.

برای مصرف می‌توان آن‌را به صورت تازه یا به صورت کمپوت استفاده کرد و همچنین می‌توان مربای لذیذی از آن تهیه کرد و یا حتی می‌توان آن‌را به سالاد اضافه کرد.

برای ماندگاری بیشتر بهتر است این میوه در آب سرد شسته شده و با دستمالی به آرامی خشک شود.

اگر میوه را با انگشتان به آرامی فشار دهید و آب آن‌را میل کنید از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد.

اگر تمایل داشتید آن‌را درسته مصرف کنید آن‌را مانند انگور و زیتون با پوست میل کنید.

انواع روش های مصرف کامکوات:

* می‌توان این میوه را برش زده و به سالاد میوه یا سالاد سبزیجات اضافه کرد.

* این میوه ظاهر بسیار اشتهاآوری دارد و می‌تواند به عنوان تزئین غذا مورد استفاده قرار گیرد.

* مارمالاد تهیه شده از کامکوات بسیار لذیذ است زیرا علی‌رغم دیگر مرکبات که پوست بسیار تلخی دارند، پوست این میوه طعمی شیرین و مطلوب دارد.

* کامکوات پوره شده را می‌توان در تهیه سس‌ها، عصاره میوه، مربا و ژله استفاده کرد.

* آب این میوه در تهیه‌ی آب میوه‌های مخلوط، کیک، پای و بستنی استفاده می‌شود.

* از آب این میوه در طعم‌دهی به گوشت قرمز و گوشت مرغ و همچنین ماهی استفاده می‌شود.

نکات ایمنی

استفاده از این میوه مانند دیگر مرکبات در زنان باردار، شیرده و کودکان و همچنین دیگر گروه‌های سنی آزاد است.

عاتکه موسوی

بخش تغذیه و آشپزی تبیان

 

 

انار؛ میوه‌ای بهشتی

طبیب بزرگ ابوعلی سینا در کتاب قانون خود نوشته انار از میوه‌هایی است که تمامی قسمت‌های آن خواص دارویی دارد؛ گل انار خونریزی را بند آورده، لثه‌ها را تقویت می‌کند و از پوست درخت انار برای درمان زخم‌ها

و آب انار برای کم‌خونی، سرفه و بیماری‌های التهابی کبد استفاده می‌شده است.

نام میوه‌ی انار در قرآن سه مرتبه در سوره‌های الرحمن(آیه 68) و انعام(آیه‌های 99 و 141) ذکر شده است. قرآن از انار به عنوان میوه‌‌ای یاد کرده است که در بهشت در دسترس مؤمنان قرار می‌گیرد.

85 درصد انار آب و 10 درصد آن را قندهای ساده تشکیل می‌دهد. 5‌/‌1 درصد پکتین دارد که حاوی چند نوع فیتواستروژن و برای دستگاه گوارش مفید است. انار منبع خوبی از ویتامین‌های B1، B2، B9 و ویتامین‌های C و K می‌باشد.

انار منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که نتایج تحقیقات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد مصرف میوه انار و انگور قرمز و سبزیجات که حاوی پلی‌فنولیک هستند به میزان قابل‌توجهی از میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی، سکته‌های مغزی و سرطان‌های مختلف می‌کاهند. مواد آنتی‌اکسیدان از طریق تخریب رادیکال‌های آزاد حاصل از متابولیسم در بدن تأثیرات مفید خود را اعمال می‌کنند. در سال‌های اخیر مطالعات فراوانی در زمینه تأثیر بالقوه آنتی‌اکسیدان‌های پلی‌فنولیک در مجامع علمی مختلف انجام شده که نتایج این مطالعات مزایای فراوان مصرف میوه‌هایی که دارای رنگدانه قرمز هستند را نشان می‌دهد. انار، انگور قرمز و توت‌فرنگی ازجمله این میوه‌ها به شمار می‌روند. انار در این میان به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از این ترکیبات پلی‌فنولیک بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

انار در پیشگیری بیماری‌های قلبی ـ عروقی موثر است. نتایج تحقیقات نشان

داده است که مصرف روزانه انار در افرادی که به درجاتی از تنگی و گرفتگی

شریان کاروتید یا عروق کرونر دچار بوده‌اند طی چند سال، 30 درصد کاهش در

ضخامت چربی عروقی داشته‌اند

فولات یا ویتامین B9 در برگ سبزیجاتی مانند اسفناج یا حبوبات مانند عدس و لوبیا و آب پرتقال وجود دارد. اخیراً انار و آب انار هم به عنوان منبعی غنی از فولات شناخته شده است. فولات نام شیمیایی این ویتامین و به شکل‌های شیمیایی مختلف وجود دارد. اسیدفولیک، پایدارترین شکل فولات است که به صورت مکمل یا افزوده ‌شده در غذاهای غنی‌شده وجود دارد. نقش این ماده در بدن مهم است. فولات به تکامل طبیعی لوله‌های عصبی جنین در ماه‌های اول دوران حاملگی و همچنین به رشد سریع سلول‌های عصبی در دوران کودکی و دوران حاملگی کمک می‌کند. همچنین این ویتامین برای تشکیل تمام سلول‌های بدن ضروری است چون به صورت کو آنزیم در تولید DNA که مولکول حاوی خصوصیات توارثی است نقش دارد و به جلوگیری از جهش و تغییرات DNA کمک کرده و از بروز سرطان جلوگیری می‌کند. فولات برای تشکیل هموگلوبین و تولید گلبول قرمز خون لازم و ضروری است. کمبود فولات باعث کم‌خونی و کمبود گلبول‌های قرمز می‌شود. فولات برای از بین رفتن غلظت هموسیستین خون مورد نیاز است.

هموسیستین یک نوع اسیدآمینه است که در خون وجود دارد و افزایش آن باعث تنگ یا گشادشدن دریچه قلب، سکته قلبی و بیماری‌های قلبی می‌شود. کمبود فولات باعث بروز برخی ناراحتی‌های روحی ـ روانی مانند زودرنجی، فراموشی و برخی ناراحتی‌های گوارشی و بی‌اشتهایی می‌شود.

فولات همراه با ویتامین B12 و ویتامین C به هضم غذا کمک کرده و قدرت مغز را در سالمندان تقویت می‌کند. طی تحقیقاتی افزایش فولات در رژیم غذایی سالمندان از آلزایمر و پارکینسون جلوگیری می‌کند.

* ترکیبات پلی‌فنولیک انار 15 تا 30 برابر در از بین بردن و خنثی کردن رادیکال‌های آزاد موفق‌تر عمل می‌کند به همین سبب انار در مقایسه با انگور و چای سبز تا 3 برابر بیشتر موثر است.

* همچنین برخی میوه‌ها مانند انار حاوی فرم طبیعی آسپیرین و سالیسیلات هستند. به این ترتیب خطر تشکیل لخته خون، سکته و تصلب شرایین را کاهش می‌دهند و برای کاهش حملات قلبی مفیدند.

* انار در پیشگیری بیماری‌های قلبی ـ عروقی موثر است. نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف روزانه انار در افرادی که به درجاتی از تنگی و گرفتگی شریان کاروتید یا عروق کرونر دچار بوده‌اند طی چند سال، 30 درصد کاهش در ضخامت چربی عروقی داشته‌اند.

* انار به علت خاصیت ضدالتهابی در کاهش فشار خون نیز مفید است. در مطالعه‌ای مصرف انار به کاهش 20 درصد فشارخون منجر شده است.

گل انار، اسهال ساده را درمان می‌کند، برای این منظور باید گل انار را به صورت جوشانده یا دم کرده تهیه نمود و مانند چای با کمی شکر روزی سه مرتبه، یک فنجان میل نمود

* انار به علت وجود مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان‌های مختلف روی پیشرفت سرطان و پیشگیری از سرطان نیز موثر است. محققان در یک مطالعه که در نشریه معتبر سرطان چاپ شده به تعدادی از افراد مبتلا به سرطان پروستات روزانه یک لیوان آب انار دادند. با اندازه‌گیری P.S.A آنتی‌ژن اختصاصی پروستات نتایج دلگرم‌کننده‌ای به دست آمد. این افراد از درمان دیگری استفاده نمی‌کردند. دکتر پن توک، اورولوژیست و رئیس تیم تحقیقاتی اظهار امیدواری کرد شاید در آینده وجود آنتی‌اکسیدان‌ها در بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد از بروز سلول‌هایی از جمله با اتصال به DNA از ایجاد تأثیرات سرطانی شدن جلوگیری کند.

* در بیماران دیابتی احتمال بروز بیماری‌های قلبی و تصلب شرایین بسیار بالا است. نتایج تحقیقات در بیماران دیابتی نشان داد مصرف انار با وجود 10 درصد مواد قندی که دارد نه‌تنها باعث افزایش قند خون نمی‌شود بلکه در بهبود وضعیت قلبی ـ عروقی و پیشگیری از صدمات ناشی از قند خون بالا و اکسیداسیون چربی خون عروق نیز مفید است. افراد دیابتی می‌توانند روزانه یک لیوان آب انار را جزو برنامه غذایی خود داشته باشند.

دانشمندان برای انار خواص و آثار ذیل را برشمرده‌اند:

1- مصرف انار شیرین برای معالجه ضعف و لاغری شدید بسیار مفید است.

2- جوشانده پوست و گل انار به علت داشتن تانن قابض است و لذا در مورد اسهال خونی و خونریزی‌های شدید استعمال می‌شود.

3- انار به علت داشتن پتاسیم و منیزیم در شستشوی خون موثر است و چون فعالیت کبد را زیاد می‌کند، در احتقان کبد موثر بوده و در رفع اوره و کلسترول و دفع سموم و تعادل مایعات بدن به خصوص خون نقش مهمی ایفا می‌کند.

4- انار ضد سرماخوردگی

/ 0 نظر / 444 بازدید